Sabayon met frambozen, honing en Dépoo7

Kurt Wynant - Dépoo
Sabayon met frambozen en Dépoo7

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 4 eieren
  • frambozen naar keuze
  • 1 eiedopje kristalsuiker per persoon
  • 1 eetlepel lopende honing per 4 personen

Werkwijze

  • Verdeel de frambozen over de glazen.
  • Scheid de eieren en doe de dooiers in een kookpotje. Neem een kleiner potje zodat je makkelijker kan mixen straks.
  • Hou een half leeg eierdopje bij als maatnemer voor de suikers.
  • Breng per 4 personen een half flesje Dépoo tot een warmte waarin je vervolgens de honing laat smelten. Laat alles nadien opnieuw afkoelen.
  • Schep per eierdooier 1 dopje suiker bij in het kookpotje.
  • Indien je rechtstreeks op het fornuis werkt, werk dan snel genoeg, zodat je eiderdooiers continu in beweging zijn en geen omelet worden.
  • Het beste is in bain-marie te werken.
  • Voeg het mengsel van Dépoo en honing toe.
  • Roer goed los alvorens op het vuur of in de bain-marie te zetten.
  • Zet op een licht vuurtje, en klop met een klopper in de vorm van een acht. Beweeg tegelijkertijd voortdurend met het potje, zodat het ei niet kan aanzetten aan de bodem.
  • Als de massa mooi schuimig is, haal van het vuur, en zet het potje meteen op een koude ondergrond of in een ijsbad om het kookproces direct te stoppen.
  • Giet de sabayon over de frambozen en dien op.
Kurt Wynant - Dépoo
2018-01-20T10:30:53+00:00