Stoofpot van maiskip, rode groenten en Dépoo7

Kurt Wynant - Dépoo
Styoofpot van kip rode groenten en Dépoo7

Ingrediënten

  • 1 maiskip
  • 1 rode paprika
  • 2 dikke wortelen
  • 1 ui
  • Peper en zout, gerookte paprika, laurierblad en kruidnagel
  • Boter of olie
  • 1 flesje Dépoo7

Werkwijze

  • Braad de stukken maiskip goudbruin langs alle zijden.
  • Versnipper en stoof een ui in de boter. Gebruik hiervoor een diepere stoofpot om straks het geheel te kunnen “onderzetten”.
  • Verwijder de pitjes uit de paprika en schil de wortels, snij ze beiden in een grove brunoise (blokjes van ong. 1 cm).
  • Leg de stukken kip in de stoofpot bij de versnipperde ui en kruid af met de gerookte paprika, peper en zout. Voeg twee laurierblaadjes en 1 kruidnagel toe.
  • Giet een flesje Dépoo7 en evenveel water langs de zijkanten van de pot bij de kip. Vermijd het vocht over de kip te gieten teneinde de kruiding niet weg te spoelen.
  • Stoof het geheel afgedekt gedurende 1/2 uur op een zacht vuur, overgiet af en toe de kip met het braadvocht.
  • Voeg de brunoise van wortel en rode paprika toe.
  • Laat opnieuw 1/2 afgedekt stoven op een zacht vuur.
  • Optioneel: blus met ong. 50ml room, naar eigen smaak.
  • Dien op met een kroketje of een gebakken aardappel.
  • Werk af met wat bladpeterselie.
  • Tip: indien je extra groenten wenst toe te voegen, kies dan eerder zoete groenten
Kurt Wynant - Dépoo
2018-01-20T10:29:28+00:00